lauantai 3. maaliskuuta 2007

Villiä (ei) villaa

Nyt on tekeillä tuo Verenasta bongattu villinlainen virkattu/neulottu jakku tai ehkä paremminkin takki. Neulottu osuus on nyt valmiina ja aloitin äsken virkattua osiota. Lankana on vuosikertalanka Novita Cottonella. Olen tehnyt samaisesta langasta aiemminkin jotain töitä ja pidän langan tunnusta. Neuloessa se vielä luistaa puikoilla ihan kohtalaisesti, mutta virkkaaminen on aika tervanjuontia. Päätin kuitenkin, että tämä tulee valmiiksi vaikka sitten hitaamminkin tehden. En tiedä kannattaisiko valmis neule sitten vaikka uittaa huuteluainevedessä, ettei olisi niin "tahmaisen nariseva".



Ohje on saksaksi, enkä ymmärrä siitä hölkäsen pöläystä. Neulon siis taas pelkän kuvan perusteella ja tietysti kaavakuva, missä on mitat, on auttanut jonkun verran. Niin, ja pitsin mallikerran kuva myös.



Minulla on tuota Cottonellaa violetin lisäksi semmoisena vähän vispipuuron värisempään vivahtavana kolme kerää. Se sopisi tuon violetin kanssa todella hyvin, mutta en ole vielä varma laitanko sitä ollenkaan tähän työhön. Tietysti, jos tuota tummempaa jää tarpeeksi, niin niistä voisi tehdä jotain ihan muuta yhdistellen.



Huomasin tuossa juuri, että olin koko helmikuun ostamatta lankaa niinkuin suunnittelinkin. Ei tullut mitään kiusauksia, kun tarkoituksella pysyttelin etäällä kaikista paikoista mistä vahingossa voisi innostua ostamaan jotain... Mihinkään "virallisiin" lankahamstereihin en osallistunut, mutta olinpahan hengessä mukana vähän niinkuin myötätunnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti