tiistai 17. kesäkuuta 2008

Startitis

Ihan äsken tilasin AdLibrikseltä uuden kirjan... Inspired to Knit by Michele Rose Orne! Kuvien perusteella näyttää ihqulta – varsinkin silmiinpistävän ihana on tuo vaalea neuletakki palmikoineen ja pitseineen.

Sunnuntai-iltana valmistui Liehuva Liekkikukka -cardigan pitsisine hihansuineen. Tykkään nuista hihoista tosi paljon.

Eilen illalla vietin taas tuskallista startitista. Selailin jos jonkun näköistä lehteä ja kirjaa, mutta mikään ei tunnu miltään tai siis mistään ei löydyn niitä TOSI kivoja ohjeita, mitä pulpahtelee eteen koko ajan, kun on joku muu työ kesken... Ravelrykin tökki (tai siis voi olla että nettiyhteys jumitti), eikä sieltä nyt vielä irronnut oikein sellaista sopivaa ohjetta tehtäväksi.

Hetken aikaa kyllä pyörittelin ideaa tehdä Fitted Knit -kirjasta semmoisen poikittain neulotun omenanvihreän neuleen, missä on oikeaa ja nurjaa randomina lykitty pinnaksi. Ongelmaksi muodostui kuitenkin sopivan langan löytäminen. Ostin joskus taannoin Lidlin pätkärääkättyjä puuvillalankoja ja niistä jotakin kaavailin malliin tuon tiheyden puolesta sopivaksi. Ainut, että ohje kertoo keriä menevän mun kokoon justiinsa se 6 kpl (ostin tyhmänä kutakin väriä vain sen yhden paketin, missä on vain kuusi kerää) ja kussakin kerässä on yardeja 125 tai jotain siihen suuntaan. Lidlin langoissa on vähän vähemmän... Tietysti voisin neuloa väliin aina jonkun yksivärisen langan raitoja sinne tänne, niin silloin varmaankin lanka riittäisi.

Joku kitkutus tarvitsee kyllä aloittaa ennen juhannusta, että voi sitten luonnonhelmassa mökillä (vaikkas laiturilla) tikutella ja naatiskella. (ei saa sataa, ei saa sataa, ei saa sataa, ei saa sataa...)

Tässä ollaan vähän tulisilla hiilillä, kun on vielä ke ja to töitä ja sitten jään kolmeksi viikoksi kesälomailemaan. Mitään en ole lomasuunnitelmia lyönyt lukkoon, koska on paljon kivempi vain tehdä jotain hetken mielijohteesta. Normaalia remppailua ja järkkäilyä on ihan varmasti edessä, mutta aion kyllä kitkuttaakin ihan ajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti