lauantai 23. maaliskuuta 2019

Häkityksen kaunistus

Kylläpäs on taas idealinko singonnut fiksuja sanaleikkejä... Toteuttamani ohje on alkuperäiseltä nimeltään Caged, joka tarkoittanee häkkiä tai kaltereita.

Neulepaita aloitettiin pääntieltä ja neulottiin siitä saumattomasti alaspäin. Alkuperäinen yksivärinen toteutus oli kaunis, mutta tehdä monivärisen toteutuksen. Ensin ajatus oli tehdä sellainen ”fade”-toteutus (häivytys). Jotenkin kuitenkin alkoi näyttää paremmalta nopeampi värinvaihto ja sen tein.

Yläosassa on puolipatenttia, joka oli äärimmäisen nerokkaasti toteutettu. Nurjalla puolella neulotaan oikeaa ja oikealla joka toinen silmukka oikein (kerrosta alempaa, jolloin samalla purkuu edellisellä kerroksella neulottu nurjan näköinen silmukka) ja joka toinen silmukka nurin.

Lankoina fingerin -vahvuisia sukkalankatyyppisiä käsinvärjättyjä lankoja.

Pääntien resorin neuloin kahteen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla siitä ei tullut kovin kaunis. Toisella kerralla kiersin virkkuukoukulla ja piilosilmukoilla pääntien ympäri ensimmäisen kerran ja tarkastin, että siitä tulee siisti ja sopivan kokoinen. Sen jälkeen poimin silmukat piilosilmukkaketjusta ja neuloin kierrettyä joustinta.

Neuloin mekosta myös pidemmän kuin ohjeessa. Siitä tuli melkeinpä tunika. Tein myös muotoiluja lantiolle, ettei kinnaa liikaa.


2 kommenttia: