maanantai 12. maaliskuuta 2007

Step by step

Takavasemmalta ohi kiilaten suorastaan hyökkäsi kauan kesken ollut sukankudin käsiini. Nyt ne ovat siis valmiina! Rakas H sai vihdoin ja viimein kaipaamansa ohuet villasukat aloe-langasta jalkaansa. Ne (siis sukat) on aloitettu varpaankärjestä ja lopetettu varsiresoriin.Päättelyn tein neulalla ja mukailin vähän italialaista päättelyä. Ihan oikeaoppisesti en osannut tehdä sitä, mutta hyvä tuli silti.Austermanin Step 60g
Sukkapuikot (addit) nro 3
Malli ihan vaan perussukka varpaista aloitettuna

Sain eilen illalla ennen nukahtamista loistoidean. Ainakin se silloin tuntui siltä - tuntuu vieläkin, joten ei se taida ihan pöhkö ajatus olla. Siis ideaan: Lankakauppa Heinistä ostamani karpalonpunainen Sisu-lanka voisi näyttää tosi kivalta semmoisena 2x2 joustinneuleisena takkina. Se voisi olla semmoinen hieman pidempi malli, koska lankaakin on ostettu aikas runsaasti (kilo). Suhteellisen perusmallinen takki, mutta joku jippo voisi olla siinä kiva. En vaan vielä tiedä mikä. Sitäkään en osaa vielä sanoa, tulisiko neuleeseen huppu vai jonkunlainen kaulus. Vyö siihen voisi kuulua ja kiinnitys jollain napeilla/hakasilla. Kuitenkin sillein että etukappaleet menevät jonkunverran päällekkäin, ettei alla oleva paita näy nappien välistä. Joustinneuleella toteutettu vaate on vaan aikas hankala mitoittaa sillein sopivaksi. Tulee tosi helposti liian tiukka tai sitten ihan liian väljä.

Olen joskus tehnyt 2x2 joustinneulepaidan nalle-langasta ja siinä on ainakin kolme asiaa, mitkä mättää. Ensiksikin se on tehty liian ohuella puikolla, joten se on aika peltisen tuntuinen. Toiseksi siinä on liian kapeat ja lyhyet hihat ja vielä kolmanneksi siinä on typerän mallinen hihanistutus. Se on vähän semmoinen makkarankuori koko paita... Täytynee siis tehdä tarpeeksi iso mallitilkku ja miettiä huolella tuo puikkokoko. Se jippo voisi olla ehkä semmoinen palmikkohässäkkä, missä joustinneuleen oikeat silmukkaraidat risteilisivät hetken toistensa yli (salmiakin mallisesti) ja jatkaisivat sen jälkeen taas pelkkänä joustimena. Yritin löytää kuvan netistä, mutta ei osunut silmään sopivaa. Kuvio voisi toistua vaikka keskellä selässä kaksi tai kolme kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti