torstai 19. huhtikuuta 2007

Oolmous teer

Viime viikonloppuna meillä oli viikonloppuvieraina Neiti J (H:n tytär) ja Neiti C. Neiti C oli ahkera käsitöiden saralla ja kitkutteli koko viikonlopun kahdeksaisen pyöröpuikoilla kaksinkertaisesta MaxiMohair -langasta (Vuosikerta-Novitaa) jättimäistä BoogaBagia.



Eilen laitoin koko komeuden pesukoneeseen 40° ohjelmaan... ei vielä juuri mitään huopumista... Sitten 60° ohjelmaan ja vielä kerta kiellon päälle 60°:ssa. Nyt on huopunut!!! Tuolla se pesuhuoneessa on kuivamassa. Mahdottoman paljon lähti mohairkuituja irti ja huopui semmoisiksi klönteiksi pitkin konetta ja kassin pintaa. Niitä eilen illalla vielä yhdentoista aikoihin kiskoin irti neulepinnasta. Tänään hieman tuumailtuani päätin että kun laukku on kuivunut, suoritan sille lievää parturointia. Pintaan on jäänyt niin paljon pitkää haituvaa, mikä tarttuu joka paikkaan, jossei sitä vähän siisti. Hyvältä se muuten näyttää.



Minunkin oli viikonloppuna keksittävä jotain helppoa tekemistä, etten ihan kutimitta ole. H:n sukista jäi sitä Austermanin Step -lankaa jonkun verran ja piposta ja kaulahuivista omenan vihreää kitten mohairia. Jaoin lankamäärät kahtia suuntana sukat. Ensimmäinen sukka on jo valmis. Kärjestä aloitin Stepillä ja sitä riitti hieman kantapään yli. Sitten loppu tuli kitten mohairista. Empäs ole ennen sukkiin laittanut mohair-lankaa.



Nyt tosin taas on ollut muutama päivä muuta tekemistä, joten ole kerennyt ottaa ollenkaan kudinta käsiini.

Jaiks! Olen tyystin unohtanut esitellä Lidlistä ostamani puuvillalangat. Valinnan vaikeus yllätti, joten jouduin ostamaan satsin kolmea eri väriä.



Ei kannata kysyä, mitä niistä tulee... ei ole aavistustakaan. Olen ostanut ne jo monta viikkoa sitten, mutta tajusin tuossa vasta äsken etten ole niistä mitään täällä maininnut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti