torstai 7. helmikuuta 2008

Vanhojen kaivelua

Päätinpäs olla reipas tyttö ja kuvailla hieman noita vanhempia neuleita. Kipaisin vaatekomerolle ja kahmin käsiini siellä olevat neulepuserot ja -takit. Osa neuleistani on siis vielä jossakin laatikoissa tuolla yläkerrassa. Tässä kuitenkin kavalkaadia männävuosien tekeleistä: (=mammuttipostaus...)

Aloitetaampas vaikka jouluisella Tonttutakilla. Se on virkattu ohuesta Pirkka-langasta ja ohje on sovelleltu omasta päästä. Huppu on tuommoinen suipohko ja tonttulakkimainen. Tätä neuletta käytän aina joulun aikaan paljon.

Sitten kehiin voisi heittää tuon "perinteisen" Taikajakun. Toteutin sen tuommoisesta aurinkoisen keltaisesta Nalle-langasta. Ohjehan oli muistaakseni Moda tai Novita -lehdestä. Hihansuut ovat aikas leveät, muuten ihan hauska käyttöneule tuo on.Seuraavaksi haluan esitellä iiiiihanan ruskean "kietaisuneuleen". Etukappaleet siis menevät tuosta alaosasta päällekkäin ja helma ja hihansuut on neulottu 1x1 joustinneuleena poikittain. Lankana tässäkin on ohut Pirkka-lanka kera Dropsin Alpacan.Pinta on hyvin pitkälti suklaan näköistä. Tuo kauluksen kutale on saatu aikaiseksi rankasti lyhennetyillä kerroksilla. Paljon pidetty paita tämäkin.Välillä pitää olla niitä välitöitä, jotka valmistuvat nopeasti. Tässä yksi aikas nopea, yksinkertainen, mutta tosi kiva malli. Punainen, joustinneuleinen lyhyt poncho tai keeppi (miksikä sitä nyt kukakin haluaakin tituleerata). Lankana karpalonpunainen Novita Isoveli ja paksut pyöröt... jei!Muistaakseni tuosta edellisestä jäi punaista ja varastosta löytyi kahta eri harmaata ja luonnonvalkoista. Niistä alkoi syntymään raidallinen paksu neulepaita, jossa on alaosa hihoista ja miehustasta virkattu.Tämä paita on molemmilta puolilta saman mallinen, joten sitä voi pitää kumminkin päin. Kyynärpääkohdatkin venyvät kahdesta eri kohtaa.. rok, rok!

Tämä "oliivin vihreä" mohairtakki on hirmuisen ihanan näköinen, mutta käyttökelpoisuus on vähän sitä ja tätä. Todella pitkää mohairkarvaa irtoaa edelleenkin joka paikkaan. Tämä takki päällä on ihan katastrofi yrittää syödä jotakin. Se kuitenkin piristää vaatekaapissa olemisellaankin ihan kivasti. Värikin on toooosi kiva!Sitten viimoiseksi vanhaksi valmistuneeksi laitan tähän H:lle tekemäni "AnttiTuisku" -neuleen. Se on tikuteltu Novitan Tennesseestä – mustasta ja punaisesta. Kaapissahan tuo on roikkunut... (minä olen sitä tosin joskus lainannut).

Jotain uuttakin täytyy näyttää. Kaurapuuro-Vaarasta on hihat tehty ja miehustakappale (teen takki-mallisen) on ehkä joku 25 cm korkea.Kauheasti tekisi mieli neuloa, mutta niska-selkä-tienoo on jumahtanut niin pahasti, että päätä särkee melkein tauotta. Huomena pääsen onneksi hierojalle ja sitten saa viikonlopun lepäillä... (ja ehkä vähän neuloakin...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti