sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Mattomeininkiä

Lauantaina tuli vaan semmonen olo, että jotain olisi kiva virkata. Selailin Essential Crochet (Koukussa Virkkaukseen) kirjaa, kun pidän niin kovasti sen kuvista ja tunnelmasta.

Jostain syystä otin kuitenkin käsiini vessaan tulevan mansikkajogurttimatontekeleen ja hirmuisella draivilla virkkasin sen valmiiksi.Tässä vielä "pakollinen" taidekuva yksityiskohdasta (loisteliaalla valotuksella)Energinen olo jatkui vielä senkin jälkeen ja siitä seurauksena aloin raivoisasti järjestää yläkerran pienemmän huoneen tavaroita, että pääsisin käsiksi siellä lojuviin anopin kangaspuihin. Siis minullahan on jo kauan ollut ajatus, notta puut pitää kutoa tyhjäksi, että ne voi pistää läjään, jotta taas niiden tilalle tulisi toisesta yläkerran huoneesta sänky ja siten saisin enemmän tilaa työhuoneeseeni... huh!

No, kipaisin sitten ullakolle katsastamaan matonkudetarjontaa ja löysin erinäisiä vaaleita kuteita projektiani varten. Ensimmäinen matto (pituus n. 230 cm) on siis nyt valmis. Käytin siihen todella monenlaisia "jämämatonkuteita" esim. erilaisia luonnonvaaleita, vaaleanpunaisia, vaaleankeltaisia, vihertäviä, vaaleansinisiä jne. Laadultaan ne olivat todella eri paksuisia ja oli trikoota, lakanakangasta, vanhoista tekokuituisista vaatteista leikattua kudetta jne. Raitojen leveys määräytyi ihan satunnaisesti, kuinka paljon kutakin kudetta sattui olemaan kerällä.

Kerkesin aloittamaan toistakin mattoa, jossa hieman suunnittelin mallikerran tapaista. Siihen tuli railakkaan omenanvihreää, luonnonvalkoista, vaaleankeltaista ja hieman tummempaa likaisemman keltaista. Tuo likaisemman keltainen on kuulema terveyskeskuksen vanhoista lakanoista leikattua... (kierrätystä siis parhaimmillaan)

Tässä FreeHandilla tehty hahmotelma raidoituksesta. Näyttää livenä vielä ihanammalta.Ihan varmasti en vielä ole päättänyt, mihin tilaan matot sijoitetaan... ensimmäinen ehkä kuistille, tai jotain. Ehkä sitä sitten mallailemalla löytyy paikat niillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti