keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Keväistä asiaa

Tämä blogin kirjoittelu on näemmä hieman harventunut. Pyrin jatkossa kuitenkin AINAKIN kerran kuussa höpöttelemään kitkutuksistani. Lupaan – Neulojan kunniasanalla!

Iso uutinen: Minua kosittiin ystävänpäivänä!!! Ja suostuin! Nyt olemme sitten virallisesti H:n kanssa kihloissa. Suuren uutisen kerroimme Neiti J:n synttäreillä, kun perhe oli sopivasti koolla.

Eilen sain valmiiksi salomoninsolmuillen kolmiohuivin ystävälleni K:lle.Malli: jälleen omasta päästä
Lanka: Idenan Mohair Lux (puna-violetti) ja Red Heart Miami yhteensä 210g
Koukku: 4,5Huivin aloitin jo jokunen aika sitten, mutta jotenkin mystisesti se pääsi unohtumaan ihanaiseen vaaleanpunaiseen "alusvaaterasiaan" säilöön. Rasian muuten ostin Jämsän reissulta Vitikkalan kartanon lahjapuodista.

Eilen vihdoin muistin tekeleen ja virkkailin viimoiset kerrokset vaudilla ja päättelin erinäisen kasan langanpäitä (aikas solmuista lankaa oli tuo Red Heart Miami). Sunnuntaina on kummipojan synttäribileet, joten samalla ajattelin viedä K:n huivinkin. (K on siis kummipoikani äippä)

Norotkin ovat päässeet pompsahtamaan puikoille vihdoinkin. Niistä aloin tikuttelemaan pyöröpuikolla neulepaitaa pääntieltä aloittaen. Aluksi ajattelin tehdä raglakavennukset(tässä levennykset), mutta sitten iski lievä kikkailuvimma ja lopputuloksena on aikas mielenkiintoinen ratkaisu...Ensimmäinen hiha on neulottu ja toinen hyvässä vauhdissa. Loput langat neulon sitten miehustaan ja siitä tulee niin pitkä, kun vaan langat riittävät. Vähän ehkä semmoinen tunikamallinen on suunnitteilla. Pääntiellä on edessä helmineulereunustainen halkio, ettei vallan kuristu.

Hieman epäilytti tuo lopputulos (epäilyttää vieläkin), kun sovittaminen on hieman hankalaa noitten puikkojen kanssa. Ja tietty olen niin laiska, etten jaksa alkaa pujottelemaan silmukoita lankaan ja mallaamaan sitten, hyi minua! Nyt kuitenkin ensimmäisen hihan valmistumisen jälkeen näytti hyvältä. Pujotin molemmat pyöröpuikot miehustakappaleen silmukoihin, että sain sovitettua.

Uusia verhoja olohuoneeseen halajaisi mieleni kovasti. Luulempa, että viininpunaisten tilalle hommailen valkoiset/vaaleat ja hyvin keveät kevääksi ja kesäksi. Joku juju niissä kyllä voisi olla...

Myös kodinhoitohuonetta olemme maalailleet ja vaatehuoneen lattia sai laminaattipäällyksen. Siitä tuli ihan eri näköinen aikas pienellä uudistuksella.

Vihreä-kelta-valkoinen räsymattokin on valmistunut, mutta lointa riittää vielä ainakin yhteen mattoon. Kunhan vaan taas innostun, niin kyllä olisi tarkoitus tehdä semmoinen "sattumamatto" tästä viimoisestakin. Samaan tapaan kuin ensimmäinenkin syntyi.

Kolli-Kutvosesta teetätettiin viime viikolla vähemmän kolli. Raukka oli tokkurassa tiistai-illan niinkuin olettaa saattoikin, mutta nyt on taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita normaaliin tapaan. Kisuille tehty raapimispuukin on katsastettu ihan katonrajaan saakka a la Kutvis. Koistinen ei tykkää kiipeillä niin korkealle, vaan tyytyy tarkkailemaan tilannetta kyseisen kapistuksen alaosasta.

Harrastin viikonloppuna Harry Potterin lukemisen lisäksi takaperin neulomista (purkamista). Ruskea-punainen Nalle-langasta tehty peltimäinen joustinneulepoolo sai päätyä takaisin langaksi. No hihat on vielä purkamatta ja helmasta n. 15 cm heitin ROSKIIN!! Oli nääs niin pahasti nyppyyntynyt ja ei enää näyttänyt hyvältä. Sitä en tiedä, milloin laitan langat vyyhdille ja kastelen, mutta ompahan aloitettu. Ihan niinkun mun langat muka loppuis kesken, että pitää vanhoja purkaa... hmmh :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti