sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Neulefestareiden talvi 2019

Piipahdettiin naapurin Päivin kanssa Jyväskylässä Neulefestareiden talvi -tapahtumassa (9.2.2019). Neulefaneja oli ihan mukavasti liikkeellä. Alun perin oli ajatus jäädä neulomaan ja fiilistelemään tunnelmaa TitiTyyhyn, mutta sen verran oli ostajatungosta, ettei tuntunut järkevältä jäädä ostosten jälkeen haahuilemaan.

Yleensä tällaiset ostosreissut ovat ex-temporee -tyyppisiä minun kohdallani. Äh, siis tarkoitan sitä, ettei minulla ole aavistustakaan mitä olen seuraavaksi neulomassa ja ostan lankaa ihan fiilispohjalta - vyyhdin sitä ja vyyhdin tätä. Tällä kertaa olin liikkeellä erilaisella taktiikalla (rasti seinään). Ihastuin Instagramissa Joji Locatellin suunnittelemaan All of the lights -cardiganiin. Lankavarastoni koostuu lähes yksinomaan fingerin-vahvuisista langoista, joten sopivaa lankaa ei ollut omissa kaapeissa.

Löysin pari kivaa vaihtoehtoa langaksi, joista kuitenkin valikoitui ostoskoriin The Uncommon Threadin Every Day Sweater. Hyllyssä ei ollut ihan tarvittavaa määrää, joten ostin pari vyyhtiä fingering-vahvuutta (siitä saa kätevästi jotakuinkin DK-vahvuista laittamalla kaksi säiettä yhdeksi).Ihan heti en pääse edellä mainittua projektia aloittamaan, koska tällä hetkellä työn alla on By Amimonologyn paitamalli Caged (maksullinen ohje Ravelryssä). Se on ylhäältä alas saumattomasti neulottava, niukkalinjainen neulepaita. Yläosassa on puolipatenttia ja pääntie on kohtalaisen laaja.
Mistähän muuten johtuu, että useat valitsemani värit ovat lähes mahdottomia kuvata niin, että värit toistuisivat oikealla tavalla. Luonnossa värit ovat hyvin värikylläiset ja hehkuvat, mutta kuvassa niistä häviää se jokin. Varmaan jollakin hyvällä järjestelmäkameralla saisi värit oikein tai fiksulla kuvankäsittelyllä. Ps. Ylimmässä kuvassa vihreä näyttää luonnollisimmalta.

Festaritapahtumasta tarttui vielä mukaan yksi vyyhti, jota en vaan voinut ohittaa. Olin edellisenä päivänä selittänyt juuri jollekin, että millainen violetti puhuttelee minua. En tunne omaan värimaailmaani kuuluvan juurikaan lilaa/violettia. Mutta tämä kerä oli pakko napata koppaan. Siinäkin kuva vääristää oikeaa sävyä. Lanka on Hedgehog Fibresin Sock, värissä Plump.


Käytiin täyttämässä mahat Muang Thai -ravintolassa. Ruoka oli hyvää, mutta ruuhka oli kauhea. Osa ruokalajeista oli loppunut kesken ja uusia ei kannettu heti tilalle. Nälkä kyllä lähti, mutta jotkin ruuat jäivät maistamatta sen loppumisen vuoksi. Ilmeisen suosittu paikka siis...


Kotimatkalla käytiin vielä Karoliinan Kestikievarissa kahvilla (ja pullalla). Siellä on kyllä sitten hurjan kiva tunnelma ja palvelu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti