maanantai 23. heinäkuuta 2007

Aarteita

Eilen illalla sain lahjaksi iiiihania juttuja. IIIiiiiison pussillisen ohuita villalankoja ja kaksi kaunista valkoista vanhaa tuolia. Mun iskä toi ne erään kuolinpesän jäämistöstä.Tuolit käyvät loistavasti niiden aiemmin ostettujen vaaleanvihreiden tuolien kanssa. Meiltä löytyy vielä kaksi kappaletta yhdenlaisia tuoleja ja ajattelin josko maalaisi kaikki jollain ihanilla pastelliväreillä ja yhdistelisi saman pöydän ääreen. Ihanaa kierrätystä...Villalankapussi veti aluksi ihan mykäksi. Joku oli kuulema heittänyt ne johonkin epämääräisien kasaan ja epäillyt huoliiko kukaan niitä kun ovat kuulema "karmean värisiä". Iskä oli varovasti sanonut, että nuo "karmean väriset" ovat varmaankin juuri Annin mieleen. Olivathan ne!!! Niistä saa vaikka mitä. Edelleenkin vasta haaveilen tekeväni jotakin ohutta huivia... olenkohan vain haaveilija, vai saankohan koskaan tartuttua toimeen.

Äippäkin oli tuossa viikko-kaksi sitten saanut valmiiksi jotakin. Harmaasta moppilangasta oli syntynyt vessan lattialle hauska pyöreä matto.Ajattelin josko jossain vaiheessa anopin suuresta matonkudevalikoimasta, joka asustaa vintillämme ja odottelee matoiksi pääsyä... niin siis josko matonkuteista virkkaisi samalla idealla mattoa. Yhden maton olen virkkaamalla tehnyt punaisesta trikookuteesta ja se on tällä hetkellä eteisen lattialla. Se on tosin päässyt haalistumaan ajan saatossa, mutta sopii meidän uuteen puulattiaamme tuollaisena kuin nakutettu.

Päivän Kutviskuvassa on pienellä herralla lievä hullunkiilto silmissä.Välillä siis riehutaan hyvinkin vallattomasti pitkin taloa – Koistisen kanssa ja ilman.

Eilen tehtiin vähän myös puutarhatöitä. Meillä on keskellä pihaa sellainen viidakko-pöheikkö, mitä täytyi vähän rimmata. Siinä kasvaa sireenejä semmoisessa kaaressa kaivon ympärillä. Otettiin toiselta puolelta puskat kokonaan pois ja kaivettiin juuretkin ylös. Siihen (ison tammen juurelle) tulee ihana pation paikka. Kaivoon tehdään puukansi ja laitetaan semmoinen vanhan ajan kaivonpumppu. Sitten jossain vaiheessa laitetaan puuritilät pohjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti