perjantai 26. lokakuuta 2007

Rukkeilua

Se "jossain vaiheessa" tuli nopeammin kuin arvasinkaan. Varastosta löytyi pussinpohjallinen huovutusvilloja ja niistä valmistui TÄMÄ!!Ihka ensimmäinen itsekehrätty lankavyyhti! Värien yhdistely on aikas rentoa (lue: siitä tehtiin, mitä löytyi), mutta ei paha...

Nyt alkaakin sitten kyselyosuus. Olenko ymmärtänyt oikein, että kun villa kiertyy langaksi, niin rukin pitäisi samalla itsekseen kiertää lankaa "puolalle". Nyt jostain syystä niin ei käy, vaan lankaan tulee ihan hirmuinen kierre ja "puolalle" lanka täytyy itse kiertää käsin. Laitoin itse uuden "rukkilangan" (huomaa, että termistö on hallussa ;)) semmoisesta haukisiimasta (kait?), eli sitä mitä kangaspuissakin käytetään. Nyt sitten pitäisi osata säätää rukkia muutenkin, kuin siitä "ämmästä" (vai mikä se nyt on siellä sivussa oleva kierrettävä kapula).

Eli mitä muita kommervenkkejä voin tehdä, että kierrettä tulisi vähemmän ja lanka kiertyisi itsestään puolalle?
Ja mistä kannattaa tilata villoja tai muita kuituja (lähinnä Suomesta)?

Hyvinkin kiitollisena avusta olen näin jo etukäteen.

Ai niin, H:n tekemää sellaista lattialla/pöydällä pidettävää kuulalaakereilla pyörivää värttinää ajattelin kanssa kokeilla langan tuottamiseen. Sillä pystyy varmaankin säätelemään paremmin tuota langan kierteisyyttä... luulisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti